sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2014

Last Few Days!

Elämä viimeisen päivityksen jälkeen on ollut pysähtynyttä. Kolme yötä Charlestonissa, Etelä-Carolinassa, meni rentoutuessa, kirjaa lukiessa, tutustuessa Yhdysvaltojen sisällissotaan sekä tietenkin hyvin syödessä. Ilmeisesti hirveän montaa suomalaista ei kyseisessä kaupungissa vieraile, sillä monessa paikassa saimme erityiskohtelua kun ihmisille selvisi mistä me oikein tulemme. Saimme muun muassa ilmaisia ruoka-annoksia ja, esimerkkinä, kun kävimme "Old Exchange and Provost Dungeonissa" tutustumassa liittovaltion syntyhistoriaan sekä sisällissodan vaiheisiin, myyjä/virkailija oli niin innoissaan suomalaisista vieraista, että tekstasi miehelleen "siellä olevan suomalaisia". Mies tuli juoksujalkaa meitä katsomaan ja siinä sitten hetken aikaa jutusteltiin muun muassa formuloista, Kimi Räikkösestä sekä suomalaisuudesta.

Charlestonin, ja Rock Hillissä vietetyn yhden yön, jälkeen oli vuorossa pitkä viikonloppu Charlottessa, Pohjois-Carolinassa, Pinjan äidin serkun Tyrryn (Anne-Marien) sekä hänen miehensä Bobin luona. Samalla se merkitsi meidän road-tripin päättymistä, sillä myös perjantaina 21. päivä kävimme palauttamassa auton pois. Haikeuden aika vol 3. En ymmärrä miten onkin ollut jokaisella auton palauttamisen kerralla ollut niin hankalaa päästää autosta irti. Ehkä se pieni ripaus vapauden tunnetta, että voi tehdä sekä lähteä ja mennä minne ikinä haluaakaan mihin kellon aikaan tahansa, on taas pois.

Viikonloppu olikin muuten täynnä ohjelmaa. Tyrry ja Bob näyttivät Charlottea, tutustuttivat paikalliseen jäätelöön, kävimme heidän ystävillään illastamassa dominon merkeissä sekä pelaamassa korttia. Hieman olutta ja hieman viiniä sekä friteerattuja maustekurkkuja! Ai, että! Yhtenä päivänä ajoimme porukalla Ashevilleen, missä ihastelimme Biltmore Estatea (kuvissa alla).

 


Tämä suurin yksityisessä omistuksessa oleva talo on aivan älyttömän järkevän kokoinen lukaali, missä on kevyet 16 622.8 m2 ja 250 huonetta sekä loputtomasti pieniä yksityiskohtia. Vaikka kartano olikin sykähdyttävä kevät aikaan, niin voin vain kuvitella millainen kaunotar se on kesällä! Harmikseni siellä ei saanut kuvata sisällä.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli erittäin mukava sekä tuli tarpeeseen. Sieltä oli hyvä maanantaina ottaa lento New Yorkiin

Aika New Yorkissa olikin kiireinen, sillä piti ehtiä näkemään vaikka mitä, lepäillä ennen kotiin paluuta sekä tietenkin tehdä viimeisiä ostoksia. Käytiin ihastelemassa Central Park, 5th Avenue, Empire State Building, Flatiron Building, Time Square, Vapauden Patsas (minne oli kruunuun ensimmäinen vapaa-aika 6.7.! eli tyydyttiin ihan normaalilippuun :)), Ellis Island (missä tuli pengottua ja löydettyä tietokannoista, että Ellis Islandin läpi on tullut maahanmuuttajina kaksi Vuorisaloakin, joista toinen on heti pidätetty), 9/11 memorial -site, ajeltiin metrolla, syötiin hodareita, hampurilaisia sekä muita New Yorkin kulinaristisia spesialiteetteja, vislattiin taksit kadulta ja ihmeteltiin suuren kaupungin menoa samalla kun NYPD suoritti tehtäviään. Ajattelin vielä, että viimeiset päivät ja viikko olisi ollut vain laakereilla makoilua mutta ei :) Tosin ei se haittaakaan, sillä ei me paikallaan oltaisi kauaa jaksettu ollakkaan. Sunnuntaina vielä kierreltiin Upper East Sideä ja Nohon 8-bittisten konsolikauppoja ja ihmeteltiin alueen videopelitarjontaa. Oi niitä hyviä 80-luvun aikoja! Hotkaistiin Reubenit sekä piipahdettiin NYC Hot Sauce 2014 Expoon maistelemaan erinäisiä sooseja. Upeat messut kaiken kaikkiaan. Jäipä taskuun sooseja joita voi sitten kotona fiilistellä. 

Alle on laiteltu raju kuva pläjäys.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 



Huomenna maanantaina 31.3. onkin lento kohti kotia! Ja voin kertoa, että kun kone nousee JFK:n kentältä, niin olo on huojentunut sekä onnellinen.

Ei kommentteja: